Airconditioning kan ook gebruikt worden als milieuvriendelijk en energiebesparende verwarming!.
» Lees meer

 

Wenst U een afspraak ?
Neem onmiddelijk contact met
» christophe@climasun.be
» geert@climasun.be
» info@climasun.be

 

Aircondioning of climatisatie

Waarom AIRCONDITIONING

Tegenwoordig is airconditioning geen luxe product, maar vervult het een belangrijke functie in woon- en werkomgeving. Voor elke ruimte is er nu een passend en betaalbaar airconditioning systeem.
Onderzoeken hebben uitgewezen dat de arbeidsprestaties van mensen positief beïnvloed worden door een aangenaam klimaat. Uit deze onderzoeken is ook gebleken dat bijna de helft van de klachten over een onbehaaglijk gevoel te maken hebben met de temperatuur. Ook werd geconstateerd dat door hoge temperaturen de menselijke productiviteit vermindert met 30%.

Bovendien doet airco méér:

 • het kan ook gebruikt worden als milieuvriendelijk en energiebesparende verwarming!
 • het filtert de lucht;
 • ontvochtigen;
 • ...

Wat is AIRCONDITIONING?

Het komt steeds op hetzelfde neer. Airconditioning is gebaseerd op het transport van warmte van de ene ruimte naar de andere.
Wat hebt u hiervoor nodig? Een binnentoestel, een buitentoestel, een gesloten circuit koperen leidingen die de binnen- en buitenunit met elkaar verbinden, waardoor koelmiddel vloeit. Het is dit koelmiddel dat de gemaakte energie van het ene lokaal overbrengt naar een ander lokaal.

 • Binnenunit

  Een ventilator blaast de warme binnenlucht op een warmtewisselaar waar een koud koelmiddel stroomt. Het koude koelmiddel absorbeert de warmte van de lucht en de afgekoelde lucht wordt terug in het lokaal afgezet.
 • Koperen leidingen

  Het koelmiddel neemt de opgenomen warmte via koperen leidingen van de binnenunit naar de buitenunit.
 • Buitenunit

  Door deze warmteoverdracht ondergaat het koelmiddel een verandering. De vloeibare vorm verdampt naar een gasvorm, net zoals water verdampt wanneer het kookt. En net zoals waterdamp terug water wordt wanneer het afkoelt, wordt het koelmiddel weer vloeibaar, wanneer in de buitengroep de opgenomen warmte weer afgestoten wordt.
 • Koelmiddel

  Het vloeibaar geworden koelmiddel vloeit terug naar de binnenunit.
 • Binnenunit

  Terug naar de binnenunit geeft het koelmiddel opnieuw de koelte af en begint de cirkel opnieuw tot wanneer het lokaal de gewenste temperatuur heeft behaald.