Gebruik je warmtepomp als warmwatertoepassing!
Na warme lucht behoor nu ook warmwater tot het selecte clubje energiekampioenen. Zowel voor vloerverwarming als radiatorenverwarming en sanitair warm water.
» Lees meer

 

Zonne-energie = energie van morgen ! De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Dank zij de belegging van fotovoltaïsche panelen, kunnen wij deze gratis energie veranderen in een te gebruiken energie.

» Lees meer

 

Warmte pomp of verwarmen met airconditioning

Efficiënt energieverbruik?

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte tijdens de koudste winters verwarmt. In 'koeling' absorbeert het koelmiddel van het toestel de warmte van de ruimte om het buiten af te zetten. In 'verwarming' is dit juist het omgekeerde.

Deze systemen zijn ook veel energievriendelijker in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Dit omdat ons systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen!
We denken aan het milieu, maar ook aan uw verwarmingsbudget!!

Een warmtepomp draait de koelcyclus om. Het systeem haalt de gratis calorieën uit de buitenlucht en vervoert deze naar de binnenunits. Dit principe kan doorgaan zelf bij lage temperaturen zoals -5°C, -10°C of -15°C, dit hangt echter af van het gebruikte aircosysteem.

Met een warmtepomp heeft u dus geen bijkomend verwarmingssysteem nodig, u beschikt immers over een systeem waarmee u in de zomer hittegolven kan trotseren en in de winter de gure stormen. Dit voor heel wat minder geld dan bv. elektrische convectoren. Niet slecht, hé...